Een commerciële vastgoed lening uitgelegd

In de wereld van de financiering zijn er enkele ultraflexibele leningsopties. Ze fungeren als Zwitserse zakmessen en kunnen voor alles worden gebruikt, van het betalen van facturen tot het inhuren van personeel of het toevoegen van een extra voertuig aan uw wagenpark. Leningen op deze lijst zijn onder meer SBA 7(a)-leningen, kortetermijnleningen, zakelijke creditcards en zakelijke kredietlijnen. Bij deze leningen bestaat soms ook de mogelijkheid om geld lenen zonder bkr.

Anderzijds zijn er gerichte opties om financiering voor specifieke doeleinden te verstrekken. Als u bijvoorbeeld een uitrustingslening zoekt, zult u deze niet gebruiken om extra personeel in dienst te nemen. En u gaat een starterslening niet gebruiken om de opening van uw 5e vestiging te betalen. Deze leningen zijn op maat gemaakt voor bepaalde doeleinden en ze hebben gebruiksbeperkingen. Als je niet zeker weet waar ze voor dienen, zeg hun namen dan 3 keer hardop en het zal duidelijker worden.

Specifieke lening voor vastgoed

Commercieel vastgoed leningen (ook wel commerciële hypotheken genoemd) vallen in dit specifiek-gebruik kamp. Als u iets moet doen dat te maken heeft met onroerend goed, is dit product voor u. Of je nu net begint of een gevestigd bedrijf bent dat wil uitbreiden, met een commerciële lening voor onroerend goed kun je het eigen vermogen in je eigendom gebruiken om het geld te krijgen dat je nodig hebt voor een kantoor, winkelruimte, restaurant of magazijn. Hier kun je dus ook 1500 euro lenen zonder bkr registratie, zolang de lening maar vastgoed betreft. 

Veel ondernemers gebruiken commercieel vastgoed leningen om uit lease-overeenkomsten, zodat ze kunnen de volgende fase van het onroerend goed eigendom te starten. U kunt dit soort financiering ook gebruiken om een gebouw te kopen, een nieuwe faciliteit te bouwen, een ouder pand uit te breiden of te updaten, of om te herfinancieren, hetzij voor een verlenging van uw betalingstermijn of om een gunstiger rentevoet te krijgen.

Met een lening voor commercieel vastgoed kunt u rekenen op rentevoeten vanaf 4,25%. Dat klopt, deze vorm van financiering kan tarieven hebben die lager zijn dan een autolening. Ondanks de lage rente, beginnen de bedragen rond de $250.000 en kunnen helemaal tot $5.000.000 gaan. Wat de termijnen betreft, deze variëren meestal van 20-25 jaar.

Hoe krijg je een commerciële vastgoedlening?

Terwijl sommige leningen vereisen veel hoepel-jumping in het aanvraagproces, het is een vrij eenvoudig proces van toepassing zijn voor een commercieel onroerend goed lening. Een geldschieter zal beginnen met het controleren van uw krediet geschiedenis. Zij zullen ook het onroerend goed evalueren dat u als onderpand wilt gebruiken, om ervoor te zorgen dat de waarde in orde is. U zult bijna altijd een plan moeten indienen over hoe u de lening zult gebruiken. Neem de tijd om het waterdicht te maken, want de kracht van uw strategie zal een lange weg gaan bij het krijgen van uw aanvraag goedgekeurd.

Tot slot, zorg ervoor dat u de rest van uw eendjes op een rij hebt voordat u op verzenden klikt op een online aanvraag. Zo zullen kredietverstrekkers vastgoedgerelateerde documenten willen beoordelen, zoals het koopcontract, blauwdrukken van het pand, een analyse van de vastgoedmarkt, de omvang van de werkzaamheden, het projectbudget en een beoordeling van de bestaande staat van het pand.

Let op verschillen tussen aanbieders

Wees u ervan bewust dat verschillende kredietverstrekkers verschillende openbaarmakingsnormen, prijsstellingsmetrieken en berekeningen kunnen gebruiken. Deze inconsistentie kan frustrerend zijn, want het maakt het moeilijk om uw opties nauwkeurig te vergelijken.

“Onroerend goed is extreem gefragmenteerd … geen enkele eigenaar domineert de commerciële vastgoedmarkt (vergelijk met Google Chrome’s 67% eigendom van de browsermarkt!),” zegt Forbes.com. “Dit heeft een enorme impact op het vermogen om transacties efficiënt te verwerken. In de komende drie tot vijf jaar zullen kredietverstrekkers ofwel iedereen een gestandaardiseerd sjabloon laten gebruiken voor het onderschrijven van deals, ofwel AI gebruiken om een ‘Steen van Rosetta’ te creëren voor het vertalen tussen verschillende financiële modellen.”

Eén zo’n Rosetta Stone die al beschikbaar is, is SMART Box™ (Straightforward Metrics Around Rate and Total cost), een evaluatie-instrument dat is ontwikkeld door de Innovative Lending Platform Association. Het bevordert een gemeenschappelijke taal tussen kredietverstrekkers en toegankelijkere openbaarmakingsnormen. Het kan ook worden gebruikt om de prijsstelling te evalueren.